Fries Film Archief digitaliseert film- en videocollectie Amelander musea

Berichten en vragen over historisch beeldmateriaal van Ameland.
Amelander historie
Site Admin
Berichten: 204
Lid geworden op: 11 Dec 2015, 23:28
Contact:

Fries Film Archief digitaliseert film- en videocollectie Amelander musea

Berichtdoor Amelander historie » 13 Dec 2017, 08:05

Woensdag 15 maart gaat Team Delta van het Fries Film Archief overzee. Kelly Bauer, Sjoukje Visser, Jan Veenstra en Jurjen Enzing brengen dan een werkbezoek aan de Amelander Musea. De film & video-collectie die de Amelander Musea in de loop der jaren hebben verzameld, zal door Team Delta worden geïnventariseerd. Uit het beschikbare materiaal maken zij een selectie, die in het kader van het Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed Friesland wordt gedigitaliseerd. Na digitalisering zal het materiaal door de Amelander Musea en het filmarchief publiek toegankelijk worden gemaakt.

Bij de Stichting Amelander Musea zijn aangesloten: Natuurcentrum Ameland, Bunkermuseum Ameland, museum Sorgdrager, museum Swartwoude, Maritiem Centrum Ameland, molen De Verwachting, korenmolen De Phenix en vuurtoren Ameland.

Komend voorjaar bezoekt Team Delta ook het eiland Schiermonnikoog voor een inventarisatie van aanwezig film- en videomateriaal van historische waarde. Met het Tromp’s Huys op Vlieland werkt het filmarchief al enkele jaren intensief samen bij het verzamelen en digitaliseren van films en video’s. Het Waddengebied is voor het filmarchief een van de speerpunten binnen het Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed Friesland.

Bron: Fries film Archief 13 maart 2017

Terug naar “Foto's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten