E-book op komst: Buren in kadastraal perspectief

Algemene berichten en vragen over de Amelander geschiedenis.
Amelander historie
Site Admin
Berichten: 204
Lid geworden op: 11 Dec 2015, 23:28
Contact:

E-book op komst: Buren in kadastraal perspectief

Berichtdoor Amelander historie » 26 Dec 2015, 19:10

34.jpg
Minuutplan van Buren uit 1832
34.jpg (40.86 KiB) 4373 keer bekeken

De afgelopen twee jaar hebben we de kadastrale gegevens van alle woningen van het dorp Buren verzameld. Deze gegevens gaan we bundelen tot een e-book dat gratis via onze website Amelander Historie te downloaden zal zijn. Naar verwachting zal het e-book in de zomer van 2016 klaar zijn.

In het e-book zullen de kadastrale gegevens van de periode 1832-1970 komen te staan. In totaal bestond het dorp Buren in 1832 uit zo'n 25 woningen die allemaal in het e-book staan. Zo kunt u achterhalen waar uw voorouders precies in Buren hebben gewoond. Achter in het e-book komt een namenindex waardoor u snel uw familielid kunt opzoeken. Een aantal huizen en boerderijen zijn in de loop van de tijd gesloopt. Deze gesloopte woningen zijn op de kadastrale kaart terug te vinden. Van de nog bestaande woningen zullen de huidige adressen vermeld worden.

OPROEP: stuur oude foto's van huizen in Buren op
Graag willen we het e-book verfraaien met oude foto's van woningen in Buren. Bent u in het bezit van foto's van oude woningen en boerderijen van Buren? Of heeft u genealogische gegevens en foto's van bewoners? Dan zouden we het waarderen als u die wilt mailen naar info@amelanderhistorie.nl. De foto's zullen uitsluitend voor het e-book gebruikt worden en uiteraard onder vermelding van uw naam.

UPDATE 21 juli 2016
Vandaag hebben we in het gemeentearchief de laatste kadastrale gegevens verzameld. Van de 25 huizen waaruit Buren in 1832 bestond, hebben we de kadastrale gegevens tot de ruilverkaveling in 1956 herleid. De ingezonden foto's en genealogische gegevens gaan we nu gebruiken voor het samenstellen van een e-book. Dit e-book zal eind deze zomer via onze nieuwsbrief verspreid worden.

Heeft uw familie in Buren gewoond? Schrijf u nu alvast in voor onze maandelijkse nieuwsbrief: http://eepurl.com/bsZ8RL

Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast