Presentatie 'Resultaten en toekomst digitale 'Kolleksje Fryslân''

Algemene berichten en vragen over de Amelander geschiedenis.
Amelander historie
Site Admin
Berichten: 204
Lid geworden op: 11 Dec 2015, 23:28
Contact:

Presentatie 'Resultaten en toekomst digitale 'Kolleksje Fryslân''

Berichtdoor Amelander historie » 15 Jan 2019, 18:49

In de afgelopen vijf jaar is hard gewerkt aan het Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed. Met financiële steun van de Provinsje Fryslân is werkgelegenheid gecreëerd en is een grote stap gezet in de creatie van digitaal erfgoed. Tientallen musea, archieven en andere erfgoedinstellingen zoals Fries Film Archief, Fryske Akademy en Omrop Fryslân hebben miljoenen documenten, films, foto’s en objecten gedigitaliseerd en voor een groot deel ook al online beschikbaar gesteld voor het grote publiek.

Het project gaat nu de laatste fase in tot medio 2019, maar In het Provinciehuis staan we al stil bij de afgelopen periode en de daarin behaalde resultaten. We kijken we ook naar de toekomst. Hoe gaan we het materiaal bewaren en beschikbaar stellen? Hoe brengen we de integrale doorzoekbaarheid van de digitale Kolleksje Fryslân tot stand?

Omrop Fryslan, Museumfederatie Fryslân, Fries Museum, Tresoar en Fries Film Archief presenteren enkele highlights van het project. Gedeputeerde Sietske Poepjes onthult een Fries-literaire primeur.

Bekijk de presentatie terug (klik op de link in de Tweet of deze: https://www.pscp.tv/w/1lDxLMROrAYKm)

Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 23 gasten