Kom 25 mei naar Bunkerdag op Ameland

Algemene berichten en vragen over de Amelander geschiedenis.
Amelander historie
Site Admin
Berichten: 204
Lid geworden op: 11 Dec 2015, 23:28
Contact:

Kom 25 mei naar Bunkerdag op Ameland

Berichtdoor Amelander historie » 15 Mei 2019, 17:16

1 dag per jaar, alle bunkers open langs de Nederlandse kust!
Ameland doet natuurlijk ook mee!
Naast bezichtiging bunkermuseum ook deelname unieke rondleiding!

Bunkerdag Ameland.jpg
Bunkerdag Ameland
Bunkerdag Ameland.jpg (825.62 KiB) 7573 keer bekeken


Bunkerdag
De Bunkerdag beleeft in 2019 haar zesde editie. Het achterliggende idee is dat één keer per jaar zoveel mogelijk bunkers langs de Nederlandse kust open zijn voor publiek. Bezoekers kunnen dan niet alleen kennis maken met het Duitse erfgoed, maar ook ervaren wat de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall voor de bewoners van destijds waren en hoe de linie het aanzien van onze kust ingrijpend heeft veranderd. Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn veel van deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar tijdens Bunkerdag, op zaterdag 25 mei 2019, zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag allemaal open!

Rondleiding
Unieke kans! Het onbemande bunkermuseum op Ameland is op 25 mei 2019 bemand! Bezoekers krijgen in en rondom de bunker een rondleiding aangeboden. Wil je altijd al meer weten over de bunkers op Ameland? Dan is dit je kans! Bunkers die anders gesloten blijven openen speciaal voor Bunkerdag hun deuren!

Start rondleiding bij het bunkermuseum op de volgende tijden: 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur. Let op! Neem je fiets mee, de tocht gaat langs verschillende bunkers rond het dorp Hollum.

Inleverdag voor spullen uit de Tweede Wereldoorlog
Bij een verhuizing of bij het opruimen van een zolder of schuur duiken vaak brieven, foto’s, films, dagboeken en ander materiaal uit de Tweede Wereldoorlog op. Gooi deze spullen niet weg, maar neem ze 25 mei mee naar de WOII inleverdag bij het Bunkermuseum in Hollum. Leden van de WOII werkgroep Ameland zijn aanwezig om het materiaal samen met u te bekijken.

Bunkermuseum Ameland
Bunkermuseum Ameland is te vinden in de duinen, ten westen van de vuurtoren in Hollum. Het is een voormalige keukenbunker. In het eerste gedeelte staat een kunstwerk van Jes van der Bijl waarmee alle oorlogsslachtoffers worden herdacht. In het middelste deel zie je vondsten, voorstellingen en verhalen van Amelanders die de oorlog meemaakten. In de laatste ruimte wordt via een diorama beelden van de oorlog op het eiland in chronologische volgorde getoond. Zo krijg je als bezoeker direct een indruk van het verloop van de oorlog op Ameland.

Ticketverkoop Vuurtoren Ameland en op 25 mei bij het Bunkermuseum Bunkerdagticket € 6,- Bunkerdagticket kinderen 4 t/m 12 jaar: € 3,- Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis

Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Bunkermuseum Ameland, Oranjeweg 65, Hollum Ameland, http://www.amelandermusea.nl / http://www.bunkerdag.nl

Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 23 gasten