Boek 'Friezen gezocht. Gids voor stamboomonderzoek in Friesland' online

U kunt hier boeken, handige links, indexen, naamlijsten en andere bronnen met genealogische informatie van Amelanders plaatsen.
Amelander historie
Site Admin
Berichten: 204
Lid geworden op: 11 Dec 2015, 23:28
Contact:

Boek 'Friezen gezocht. Gids voor stamboomonderzoek in Friesland' online

Berichtdoor Amelander historie » 09 Feb 2016, 20:56

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat het boek 'Friezen Gezocht' gepubliceerd werd. Deze 'Gids voor stamboomonderzoek in Friesland', geschreven door oud-Tresoar medewerker Pieter Nieuwland, is nog steeds een belangrijk naslagwerk voor iedereen die op zoek is naar Friese voorouders.

Hoewel er door verdergaande digitalisering in die tien jaar veel is veranderd, is de basis van het boek, het beschrijven van de toepassingsmogelijkheden van de diverse bronnen voor het doen van genealogisch onderzoek, niet aangetast. Tresoar heeft besloten om het boek nu digitaal voor iedereen gratis beschikbaar te stellen. In eerste instantie gebeurt dat in een basale vorm, een doorzoekbare PDF zonder illustraties. Het is de bedoeling om in de toekomst een meer dynamische presentatie op basis van het boek te maken, die ook gemakkelijker geactualiseerd kan worden als dat nodig is.

Het digitale boek is hier in te zien en te downloaden: http://images.tresoar.nl/download/friezen_gezocht.pdf

Terug naar “Genealogische bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten