De Ouwe Pôlle kijkt terug op geslaagd Famillement in Leeuwarden

Plaats hier de berichten over uw genealogisch onderzoek, zoals vragen, opmerkingen, aanvullingen.
Amelander historie
Site Admin
Berichten: 204
Lid geworden op: 11 Dec 2015, 23:28
Contact:

De Ouwe Pôlle kijkt terug op geslaagd Famillement in Leeuwarden

Berichtdoor Amelander historie » 05 Jun 2018, 11:16

DSC_0119.JPG
Joop de Jong en Meinte Bonthuis beantwoorden de vragen van de bezoekers
DSC_0119.JPG (2.12 MiB) 5526 keer bekeken

Afgelopen zondag waren namens stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' directeur Joop de Jong (STAM) en bestuursleden Meinte Bonthuis en Jacob Roep bij het Famillement in Leeuwarden aanwezig. In de Harmonie was de infomarkt met tientallen stands van Friese, landelijke en buitenlandse organisaties op het gebied van genealogie en historie. Wij hadden een stand vlakbij de ingang dus een mooie plek om bezoekers met Amelander voorouders te treffen! Het was een drukke dag. Veel mensen waren geïnteresseerd in de publicaties, oude Pôllepraten, boeken en folders die we hadden meegenomen.

De bezoekers die specifiek naar een familie of persoon van Amelander afkomst zochten, konden dit op een papier noteren met hun naam en e-mailadres. Deze gegevens zullen aan ons 'Wie (onder)zoekt wie' overzicht toegevoegd worden. We noemen enkele familienamen die de revue passeerden Doeksen (ja die van Terschelling komt oorspronkelijk van Ameland), Sorgdrager, Wagenaar, Tho Bokholt, Attema, Wielinga, Mazade, Droeviger, Van der Meij, Peolenbach/Kooi, Wassenaar-Walburgh, Zwart, enz. Verder hebben we een paar boekjes verkocht en e-mailadressen voor onze AH-krant genoteerd. Ook gaven we informatie over de musea en kregen we positieve reacties op ons artikel in Gen. Magazine.

In tussentijd konden de standhouders even op de infomarkt rondkijken en met bekenden bijpraten (onze collega's van HVNF/De Sneuper waren ook present). Tevens vonden er interessante lezingen plaats. Archivaris Harmen Snel van het Amsterdam Stadsarchief vertelde over Friezen en Amsterdam. Deze lezing kunt u hier terugkijken:

Scoop: de komende jaren komen miljoenen notariële aktes van dit archief online met een zoekfunctie. Ongeveer 10% van deze aktes gaan over personen van Friese afkomst. Mocht u willen meehelpen met het digitaliseren van de aktes dan kunt u deelnemen aan het project Alle Amsterdamse Akten: http://alleamsterdamseakten.nl/doemee/

Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast